Boc anunta eliminarea impozitului minim in toamna, cu mentinerea...

19.07.2010
|
Comentarii oprite
|

Impozitul minim va fi eliminat in aceasta toamna, iar mentinerea cotei unice de impozitare de 16% rămane un obiectiv fundamental al Guvernului, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

“Se elimina impozitul minim incepand cu aceasta toamna. Am apreciat si am spus demult ca acest impozit minim si-a produs efectul pe care l-am dorit si in aceasta toamna va fi eliminat”, a spus Boc, prezent la lansarea “Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010″.

El a precizat totodata ca autoritatile vor mentine cota unica de 16%, considerand ca impozitarea progresiva nu poate aduce venituri suplimentare la buget fata de nivelul actual.
“Cota unica de 16% va fi mentinuta. Va spun sincer, impozitarea progresiva nu aduce ceea ce cred unii, ca poate aduce mai mult la bugetul de stat. Am avut cota progresiva in Romania si ponderea veniturilor in PIB tot 30-31% a fost, fara un surplus. in 2005, cu introducerea cotei unice, a crescut ponderea veniturilor pe aceasta componenta, deci nu avem motive sa spunem ca ar trebui eliminata cota, fiind si un semn de stabilitate si coerenta a activitatii economice”, a spus premierul.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, prezent la eveniment, a apreciat ca Romania are nevoie de o noua filosofie fiscala, clara si coerenta, iar relansarea economica este unica sansa a tarii.

“Cota progresiva nu are niciun fel de valenta economica si ar putea avea, la un moment dat, cel mult una de protectie sociala. Introducerea cotei progresive va duce si mai mult salariile mari in economia gri, fara sa ajute salariile mai mici. PDL si Guvernul vor sustine cota unica, ca element de stimulare economica”, a afirmat Videanu.

Sursa: Mediafax