Firmele scapă de forfetar si in 2011, impozitul de...

23.11.2010
|
Comentarii oprite
|

Companiile scapă de impozitul forfetar, în funcţie de obiectul de activitate, şi în 2011. Guvernul a hotărât să renunţe la introducerea acestui bir din cauză că este prea greu de administrat. Sursa: AGERPRES

În schimb, executivul se gândește să reintroducă impozitul de 3% pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.ro.

Autorităţile au anuţat că vor introduce impozitul forfetar începând cu 1 ianuarie 2011, pentru a compensa pierderile la buget pe care le-a adus eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie.

Varianta reintroducerii impozitului de 3% pe venitul microfirmelor va fi analizată cu reprezentanţii Comisiei Europene şi FMI pentru optimizarea sistemului fiscal şi o mai bună colectare a veniturilor, spun sursele citate.

Impozitul minim nu are nevoie de un înlocuitor

Ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că, după discuţiile cu reprezentanţii FMI, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, s-a ajuns la concluzia că eliminarea impozitului minim nu necesită măsuri compensatorii.

“Noi am avut discuţii şi cu FM, CE şi BM şi, analizând rezultatele privind execuţia bugetuilui, cei de la BM, CE şi FMI au spus că nu trebuie să compensăm eliminarea impozitului minim. Am convenit să analizăm introducerea unui sistem simplificat pentru IMM”, a spus Ialomiţianu.

Întrebat dacă s-a renunţat la introducerea impozitului forfetar, ministrul a spus că o decizie va fi luată după ce autorităţile vor discuta cu reprezentanţii celor trei organisme.